Stutteriet

Stutteri Vidtskue ligger ved landsbyen Løvskal i Nørreådalen midt mellem Viborg og Randers.
 
Det betyder, at vi har en del engarealer, som hestene afgræsser om sommeren. Om vinteren har hestene adgang til dyrkede græsmarker og hø/wrap i overdækkede foderhække. Til gården hører ca.23 ha., men derudover har vi forpagtet jord og har adgang til flere enge, som naboerne gerne vil have afgræsset.

Vi dyrker alt grovfoderet (hø og wrap) selv, men køber halm og korn hos andre landmænd.
 
Hestene går i løsdrift, hvor de om vinteren bindes op en-to gange dagligt. Hestene går pt. i tre grupper, en med hopper og hoppeplage, en med føl og en med hingsteplage og vallakker. Vi har mulighed for at lave flere grupper efter behov. 

Vi har selv avlet både DV dressur- og springheste og har flere plage, ungheste gående. Derudover har vi avlet på en pony (Pinto). Vi lægger vægt på at hopperne også kan rides, så de enten består en rideprøve, inden de sættes i avlen eller efter det første føl.
 
Vi lægger meget vægt på temperamentet hos hestene og gør hvad vi kan for at fremme det gode temperament både gennem avl og håndtering, således at alle vore heste er gode at omgås og nemme at gå til for dem der køber dem.

Hvem er vi
Vi (Eva og Ulrik) startede Stutteri Vidtskue i 2004 med basis i en række hopper, som Eva har haft i mange år og har siden tilkøbt flere nye hopper.

Eva har opdrættet heste i mere end 35 år, idet hun købte avlshoppen Grantesse EDS 3849 i 1980, da den var 3 år og Eva var 15 år.

Ulrik har haft fritidslandbrug i ca. 15 år ved siden af sit job som specialarbejder på en kontormøbelfabrik, men er nu fuldtidslandmand på Vidtskue, da vi også producerer grovfoder til salg.

Eva er uddannet agronom og har siden fuldført forskeruddannelsen (Ph.D.) i hesteadfærd og arbejder nu som fundraiser/projektleder.

 


Stutteri Vidtskue
Næsset 14
8850 Løvskal

Tlf. 8668 5030
Mobil 2886 7106

info@stutteri-vidtskue.dk
www.stutteri-vidtskue.dk

Programmeret og hosted af nordicweb